jun
12
2022

Dyr tømming av septikk i fjellet

EAK Vel er medlem av Norges Hytteforbund og de har hjulpet oss med korrespondansen med Arnkværn.

Vi har mottatt en rekke henvendelser fra hytteeiere som er oppgitt over ekstrem dyr septiktømming i fjellet. Dette gjelder særlig for de som må tømme mer enn en gang i året. Vi har oppfattet det slik at Ringsaker kommune ikke har forhandlet priser på 2. gangs tømming. Kommunen har en kontrakt gående med Arnkværn Miljø og Renovasjon AS.

Etter det vi får opplyst er Arnkværn nå i dialog med kommunen. De har hatt møte på hvordan dette skal bli løst for fremtiden, og lover oss at det vil bli en endring. I dette møte ble de også enige om at all kommunikasjon ville gå fra kommunen ang. denne saken. 

Her er noen generelle tips til de som har tett tank:

  • Har man en tømming i året, få intervallet inn på høsttømming. For da vil man bli omfattet rutetømmingsordningen. Vet det finnes hytter som tømmes en gang i året, f.eks. på våren. 
  • Sørg for at kumlokk er godt plassert oppe på kummen og at det ikke er noen glipper. Da ungår man smeltevann og annet overvann som renner inn. 
  • Skru av vannet på hytta når den ikke brukes. For det er ikke mye lekkasje i en kran, dusjhode eller klosett som skal til før det blir mange liter over tid.

Med hjelp av Norges Hytteforbund kommer vi tilbake til saken.

Del dette:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

chevron-down