jun
28
2022

Brøyting 2022/2023

Brøyting neste vinter

Tradisjonen tro har EAK Vel og Sjusjøen Vel gjennomført tre møter med Storåsen AS og Pihl AS om pris på brøyting kommende sesong. På bakgrunn av de siste vinters prisoppganger hadde vi før årets sesong 22/23 håp om en mer beskjeden prisjustering.

Hvem drifter hva?

På vinterstid har Pihl overlatt ansvar for vedlikehold av hovedvei (Birkebeinervegen) til Storåsen AS. Ved dårlig vær er det Storåsen som avgjør omvegen skal stenges. I sommersesongen er det Pihl selv som står for drift/vedlikehold av både hovedvei og hytteveier.

Egen brøyteindeks

For entreprenører er det egen brøyteindeks og denne blir benyttet. Vår faktura reguleres etter indeks for 2. kvartal. Denne indeksen er kjent 1 august. Til sammenligning er indeks for 1 kvartal på 11.1%.

Kostnadsfordelingen fordeles omtrent slik: Brøting av hytteveier utgjør 60% og 40% gårdsplass.

EAK Vel har i mange år arbeidet for å ha en juridisk part å forholde seg til for hovedveg og hytteveier. Allerede under fjorårets samtaler gjorde vi det klart at vi ønsket å være en del av forhandlingene når ny avtale skulle undertegnes for brøyting av hovedvegen. Det har vi ikke lykkes med. Pihl har tegnet ny Storåsen kontrakt med brøyting av hovedvegen frem til sesongen 2024.

Uforandret pris på bompassering

Prisen på klippekort vil stå uforandret, altså kr 50. Det er vi fornøyd med.

Forslag om alternativ prismodell

Vi ønsket å vurdere et alternativ til en eksisterende fastprismodell med en lavere fastpris og pris pr brøyting. Det ville etter vår mening på en bedre måte hensynta sesongvariasjoner. Ved lite nedbør skulle brøtinga bli rimligere og desto høyere om det ble mye snø. Forslaget førte ikke fram.

Delt faktura

Vi ba om at faktura ble oppdelt og dette har Storåsen samtykket i. Husk at du ved å betale 1 delfaktura er forpliktet til også å betale sluttfaktura som vil ha forfall 1 februar.

Anbud

Vi ønsket å se på mulighet for å slippe andre entreprenører inn i vårt område. Pihl har lovet å se på dette i 2024.

Har vi kontrakt ?

EAK Vel har ikke signert kontrakt og vil heller ikke gjøre det. Betaler du for brøyting gjelder det kun for gjeldende sesong. Det er opp til hver enkelt hytteeier å akseptere prisnivået.

Prisnivået for kommende sesong har EAK Vel tatt til etterretning.

Styret i EAK Vel

Del dette:

2 kommentarer on “Brøyting 2022/2023”

  1. For noen år siden sloss vi for å få brøytet veg inn til hyttene våre. Nå kan det virke som at flere ikke ønsker dette pga den prisstigningen. 16,7% prisstigning virker høyt, men når drivstoffkostnadene alene har økt med mer enn 50% og den generelle prisstigning i samfunnet er 6,7% så skjønner jeg at økningen faktisk kan bli så stor for brøyting av vegene i vårt område. Håper at flest mulig ønsker å være med og betale for brøytinga av vegene. Innenfor Storåsen kan det til tider være rufsete vær

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

magnifiercrosschevron-down