apr
09
2023

Historisk skirenn i EAK Vels regi

Tradisjonen tro ble det arrangert påskeskirenn på Elgåsen også denne påskeaften. I mer enn 40 år har velforeningen Elgåsen, Aksjøen og Kuåsen Vel arrangert rennet. De første 20 ble rennet gjennomført på Aksjøsetra, mens det i nyere tid har vært gjennomført fra velkoia på Elgåsen.

Rennet er historisk i dobbelt forstand. Kun avbrutt av to korona-år har rennet vært arrangert hvert år siden 70-tallet. Like gammelt er mye av rekvisittene som benyttes. Det tyder på at arrangementskomiteene opp gjennom er opptatt av å ta vare på tradisjonene.

Solid deltagelse

Det har alltid vært solid deltagelse, og familiene er ofte representert med flere generasjoner. Det er veldig hyggelig og imponerende at ungdom også finner tid til å være inkludert i storfamilien under arrangementet. På barneskirennet, som er gratis å delta på, var mer enn 100 barn påmeldt. Barna får utdelt vester med startnummer og går en drøy kilometer. Etter målgang vanker det medalje og diplom med navnet påskrevet.

Når vi kommer til familierennet er det oppsatt en vandrepokal, og for å få den til odel og eie må man dra i land tre seiere. Rennet gjennomføres med en kombinasjon av idealtid og riktige svar på 12 spørsmål, som er plassert langs en to km lang løype. Over 60 lag deltok og enkelte lag bestod av hele 8-10 personer. Noen av de fremmøtte benyttet dagen til å kose seg i sittegropa og lot skirenn være skirenn. Apropos sittegrop, hadde enkelte laget gropa ferdig allerede dagen før.

Premiering

De fem første plassene er premiert med fine premier fra Madshus, og som nevnt får vinneren et napp i vandrepokalen. I år var det Arctic Madness fra Elgåsen som stakk av med pokalen. Gratulerer med seieren!

Del dette:

2 kommentarer on “Historisk skirenn i EAK Vels regi”

  1. Min families første diplom fra Påskeskirennet ved Aksjøsetra er fra 1969. Siste påskeskirenn jeg kan minnes fra Aksjøsetra er enten 1998 eller 1999.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

magnifiercrosschevron-down