nov
11
2021
Er dette den nye standarden i fjellet?

Kommunen skjerper regler for utebelysning

Kommunen er i ferd med å justere reguleringsbestemmelsene for belysning i fjellet. Det vil få betydning for oss også. Allerede for et par år siden skrev vi litt om dette og i disse dager kan vi lese at dette er et tema som nå kommer i ekspressfart.

Er dette den nye standarden i fjellet? Her lyses opp et begrenset område og lyset forstyrrer ikke mer enn strengt tatt nødvendig.

Ingen vaktbikkje

Nå er det også slik at EAK Vel ikke har til hensikt å opptre som vaktbikkje for dette. Men om vi alle er litt mer bevisst på hva som står på av lys inne og ute (særlig når man ikke er på hytta) kan ganske sikkert være av det gode. De fleste ønsker jo å dra på hytta for å oppleve noe annet og da er det flott å kunne se stjernehimmel. Det er eksotisk med en rusletur når månen er hel. Nattehimmelen er et fantastisk skue.

Del dette:

4 kommentarer on “Kommunen skjerper regler for utebelysning”

  1. Dette er fantastisk gode nyheter, men lurer litt på hvem som skal sjekke at nye regler overholdes?
    De fleste på Aksjøfeltet har droppet utelys etter at de fikk strøm, men det blir strålende at ALLE må kutte ut denne forurensningen. Dessuten er det vel få som tenker på at utelyset skaper ideelle arbeidsforhold for en eventuell innbruddstyv 🧐
    Hvordan blir de nye bestemmelsene formidlet til hytteeierne slik at ALLE hytteeiere blir informert? Via Altinn, kanskje?

  2. Dette er et initiativ fra Ringsaker kommune som ønskes velkommen - også for oss som har hytte på Elgåsen.
    Det er særlig ønskelig å etablere en felles praksis med å skru av alt av belysning når man ikke er på hytta. Da bidrar man til fredeligere opplevelser for alle som oppholder seg i fjellet.

  3. Kommunens regulering av utebelysning ønsker jeg velkommen også til Elgåsen og vårt område. Særlig viktig er det å skru av alt lys når man ikke er på hytta selv, da er belysning kun til sjenanse for alle andre som ønsker et fredfullt opphold i fjellet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

chevron-down